PowerSTEP01 arduino library

Support forum for MegunoLink
Post Reply
Joe
Posts: 16
Joined: Wed Jun 22, 2016 8:18 am

Mon May 01, 2017 8:23 pm

Hi, I tried to build the example of the PowerSTEP01 stepper driver interface without success.
Did anybody try that library with success?

I'm using an arduino mega2560 powered with a lipo 24v and this motor http://www.ebay.de/itm/EU-Free-Ship-Sch ... SwtZJY-ExA
philr
Posts: 324
Joined: Mon May 26, 2014 10:58 am

Tue May 02, 2017 2:01 am

Hi Joe, was this using the library we link to in our article?
Joe
Posts: 16
Joined: Wed Jun 22, 2016 8:18 am

Tue May 02, 2017 1:10 pm

Yes
http://www.megunolink.com/articles/powe ... face_Panel

I also tried the PowerSTEP01SimpleTest example but the X-NUCLEO-IHM03A1 only lights the red error led and nothing moves.
Joe
Posts: 16
Joined: Wed Jun 22, 2016 8:18 am

Thu May 04, 2017 7:29 pm

I did some testing and found out that the library does not work with Arduino Mega. It only works with an Uno. Has anybody an idea why? I need to use a Mega for my project.
philr
Posts: 324
Joined: Mon May 26, 2014 10:58 am

Tue May 09, 2017 3:00 am

Hi Joe, good find. I'm not sure why that would be the case but it's certainly possible it was built with things that specifically rely on the layout of an UNO. Let us know how you go?
Joe
Posts: 16
Joined: Wed Jun 22, 2016 8:18 am

Tue May 09, 2017 11:07 am

Hi, I think this causes the different pins on the mega used for spi connection.

Does anybody know how to make the library compatible to the arduino mega? I already tried to wire the driver shield and the mega by hand with the correct spi pins but this also didn't work.

Can anybody help?
Post Reply